Pensiune rurală în podul casei de la ţară
Pensiune rurală în podul casei de la ţară
M.I. din judeţul Braşov – mesaj trimis prin pagina Contact: „De curând ne-am renovat casa de la ţară, cu intenţia de a ne face o pensiune rurală. Domnul arhitect care ne-a ajutat să transformăm podul casei într-o mansardă cu toate utilităţile, ne-a lăsat planurile după care au lucrat constructorii. Vă trimitem aceste planuri, cu rugămintea de a ne propune dvs. o soluţie de amenajare a acestui spaţiu.“
Soluţie „Lucru şi Artă de INTERIOR“
Dizainărul „LA INTERIOR“ vă propune pentru podul transformat în cameră de primire oaspeţi o amenajare rustică având ca temă „Pielea de animale“. Puteţi vedea mai jos proiectul de interior mansardă în cele 2 schiţe de amenajare a camerei de pensiune.
Ca să transpuneţi în realitate acest proiect, veţi avea nevoie de o serie de materiale, obiecte şi instalaţii, a căror listă vă este prezentată în continuare.
Am ţinut cont de faptul că orice cameră de primire oaspeţi a unei pensiuni trebuie să îndeplinească o funcţiune mixtă: cameră de zi + dormitor + baie.
Pardoseli
1 – gresie, în baie
2 – planşeu de grinzi vizibil şi lambrisat, în cameră; acesta se poate realizea fie din podele naturale din lemn, fie din parchet laminat care imită duşumelele din scândură.
Mobilier
Se recomandă ca mobilierul să fie executat din lemn uşor, lăsat în culoarea naturală, cu accente de lemn de culoare negru lucios în formă de trunchi de copac. Va fi necesar să găsiţi meşteri tâmplari locali sau artişti decoratori de interior care să vă furnizeze acest mobilier la comandă.
Mobilierul se compune din:
3 – pat dublu, de dimensiuni 165 X 200 cm, având la capăt o ladă de studiou care se deschide prin rabatarea unei tăblii verticale înspre saltea
4 – ansamblu mobilier compus din:
– masă de formă neregulată, de înălţime h = 77 cm
– banchetă pe colţ
– scaun
5 – scândură uşoară de lemn de culoare neagră, fixată în poziţie orizontală de perete sau pe nişte rafturi, la înălţimea h = 40 cm
6 – corp de mobilier cu 4 sectoare, cu adâncimea de 60 cm:
A + B – dulap pentru haine
C – minibibliotecă
D – blat de bucătărie cu dulap – dedesubt şi televizor care poate fi rotit – pe el + corp suspendat cu rafturi – deasupra blatului.
Decoraţiuni interioare
7 – preş alb ţesut din bumbac sau lână
8 – cuvertură ţărănească din lână
9 – piele de oaie (sau de vacă – mai nou)
Obiecte sanitare şi instalaţii
10 – sobiţă de teracotă pe lemne sau gaz metan, care poate fi chiar o continuare prin planşeu a sobei de la parter
11 – cabină de duş, de dimensiuni 75 X 75 X 195 cm;
Atenţie: acestea sunt dimensiunile standard minime pentru cabinele de duş din comerţ şi singurele care se potrivesc aici, orice cabină de duş cu dimensiuni mai mari decat acestea nu va încăpea în baia dvs.
12 – boiler pe lemne, peleţi sau gaze; nu este înzidit, este chiar demontabil, pentru a putea fi reparat în eventualitatea unor defecţiuni
Observaţie: sobiţa de teracotă şi boilerul nu mai sunt necesare, dacă pensiunea rurală dispune de centrală termică, indiferent dacă aceasta este pe lemne, peleţi, cărbuni sau gaze. Totuși, rețineți că soluțiile de amenajare în stil rustic recomandă existența cel puțin a unei sobe sau a unui șemineu pentru încălzire.
13 – WC montat în consolă (suspendat)
14 – chiuvetă mică
15 – instalaţie de apă pentru cabina de duş
16 – instalaţie de apă şi canalizare pentru WC.
Proiectul de interior mansardă mai include 2 mici cuiere de perete, unul lângă intrare, iar celălalt în baie, precum şi placări cu faianţă pe pereţii din baie, în apropierea corpurilor sanitare.