Să învățăm de la Dizainărul LA INTERIOR

"LA INTERIOR" = siglă

Să învățăm de la Dizainărul LA INTERIOR

Frica de dizainăr

Răspunsul la întrebarea „Cum să îmi reamenajez locuința ușor?“ nu este deloc simplu!
Cele mai recente sezoane din emisiunea „Visuri la cheie“ de la ProTV ne-au arătat o serie de renovări ale unor locuințe prin lucrări de reamenajare interioară ce păreau foarte simple, rapide și ușor de executat de către specialiști și voluntari. Iar rezultatele erau spectaculoase!
Dacă lucrurile s-ar realiza chiar așa de ușor, ar însemna că tot ce ai de făcut atunci când vrei să îți aranjezi locuința este să aduci în casă un dizainăr care să îți arate cum să pui casa la punct. Mai aduci și 2-3 prieteni care să pună umărul și totul se va rezolva foarte repede.
În realitate lucrurile nu sunt atât de simple.
Ca dovadă este faptul că foarte puțină lume are curajul să apeleze la serviciile unei firme de design interior.

Există o adevărată „frică de dizainăr“ care pe mulți îi împiedică să se adreseze unui designer sau decorator, deși acest lucru i-ar ajuta să-și împlinească visul de a avea și ei acasă un interior ca din reviste sau ca din imaginile de pe Internet cu amenajări interioare create de designeri talentați.

Pentru a învinge „Frica de dizainăr“ să vedem, mai întâi, care sunt cauzele ei.

„Descoperă-ţi temerile! Fără să ştii de cine te temi nu poţi deveni curajos.“ (Claire de Lamirande)

Frica de dizainăr #1: Ți-e teamă că Dizainărul o să îți ceară un preț (mult) prea mare pentru lucrare.
Nu este un secret pentru nimeni că lucrările de design interior proiectate și executate de specialiști sunt foarte costisitoare și puțini clienți și le permit.
Numai partea de proiectare care include planșe laborioase cu multe schițe, planuri, randări etc. poate să fie prea scumpă pentru punga ta!

Dizainăr versus Client

Așa că ți-e teamă că „fiorosul“ dizainăr o să îți ia numai pentru proiect cât ai tu bani pentru toată amenajarea!?? 

Nu ai vrea în nici-un caz să dai din colț în colț când acesta îți va cere pe românește: „Plătește-mi lucrarea cu banii jos!“ sau cum ar zice Bruce Springsteen în engleză: “Pay me my money down!” (Surpriză!)

Frica de dizainăr #2: Ți-e teamă că Dizainărul îți va face o lucrare demnă de prezentat la expoziție sau la un concurs ori într-o revistă, dar străină de sufletul tău.
Poate că tu te-ai fi mulțumit în casa ta și cu aranjamente și materiale mai puțin sofisticate și nu îți doreai idei cu totul originale.

Lucru și artă de interior doar pentru artistul-dizainăr (art-designer).

Au existat astfel de designeri mai preocupați de a-și face ei o lucrare de portofoliu cu care să se afirme, decât de a satisface cerințele clientului, mai ales prin anii ’90 eliberatori, când începea și la noi să se vorbească de designul interior.
Acum nu prea mai există clienți care să accepte astfel de lucruri. De exemplu, mai nou unii designeri propun cu mare încredere amenajări cu cada în dormitor. Oare câți dintre români ar accepta această idee, mai ales dacă e vorba de un apartament la bloc!??

Frica de dizainăr #3: Ți-e teamă că Dizainărul nu va aprecia corect nevoile și preferințele tale pentru reamenajarea interioară a locuinței tale.
Este posibil și acest lucru, mai ales atunci când tu însuți nu prea știi ce vrei…

(Lipsă de) Idei de design interior.

Totuși, pentru unii, neîncrederea declarată de a apela la un dizainăr poate să ascundă adevărul că, de fapt, le e ciudă că nu și-l permit. Și vulpea a zis că strugurii sunt acri și nu îi vrea; strugurii erau copți și dulci, numai că erau agățați prea sus în vie și vulpea nu ajungea la ei 🙁 .

Frica de dizainăr #4: Ți-e teamă că nu vei înțelege Proiectul interior al casei pe care Dizainărul ți-l întocmește.
Dacă nu ești familiarizat cu schițele de amenajare, dacă nu știi să citești un releveu al unui apartament sau măcar al unei camere, atunci s-ar putea să nu înțelegi prea mare lucru din proiect.

Creare Proiect interior locuință.

Vei aprecia doar randările, însă acestea arată uneori atât de bine, încât este greu de crezut că la sfârșit chiar vei obține acea amenajare perfectă. Și atunci s-ar putea să fii dezamăgit.

Frica de dizainăr #5: Ți-e teamă că, deși vei urma proiectul Dizainărului, la sfârșit amenajarea ta nu va avea nici stilul, nici înfățișarea pe care ți le-ai dorit. 

Despre ce înseamnă stilul de amenajare interioară vă puteți lămuri din PDF-ul pe care îl primiți gratuit la înscrierea la Newsletterul LA INTERIOR.

Crearea unui stil de design interior.

Acestea sunt principalele motive pentru care dizainărul este văzut de mulți oameni ca un Bau-Bau, când vine vorba de aranjarea casei.

Dizainărul Bau-Bau.

Și atunci ce este de făcut? Oare nu vom mai putea spera niciodată că vom avea și noi o locuință ca cele prezentate de designeri în reviste? Oare casa noastră nu va arăta niciodată precum cele de pe Internet?

Se spune că „Frica face lupul să fie mai mare decât în realitate.“ Nu vă speriați mai mult decât este cazul, există soluții pentru a vă învinge frica de dizainăr și a putea spera în continuare că veți avea locuința de vis!!

„Lucru și Artă de INTERIOR“ (prescurtat „LA INTERIOR“) pregătește pentru dvs. soluții cu care să vă învingeți Frica de dizainăr, astfel încât să puteți fredona și dvs. acest cântec: „Nu mi-e frică de [Dizainărul] Bau Bau!“ (Surpriză!)

„Învingerea fricii este începutul înțelepciunii“ (Bertrand Russell)

Dacă sunteți dornici să faceți schimbări în locuință, Dizainărul LA INTERIOR vă propune să întreprindeți fără frică mai multe acțiuni care vă vor ajuta să vă aranjați locuința așa cum vă doriți.
Veți afla de la el idei și sfaturi despre cum să vă reamenajați livingul, bucătăria, dormitorul și alte zone din locuința dumneavoastră.

Dizainărul LA INTERIOR vă propune 4 acțiuni principale, prezentate în continuare, care vă dau și un bun răspuns la întrebarea de la început „Cum să îmi reamenajez locuința ușor?“

 

I. Aflați ce stil de design interior vi se potrivește – este primul pas în reamenajarea locuinței!
Pentru aceasta Dizainărul LA INTERIOR vă recomandă să parcurgeți ghidul gratuit „Cum să avem o locuință STILATĂ“ pe care îl puteți primi automat pe mailul dvs. dacă vă abonați la Newsletterul LA INTERIOR

Coperta Ghidului PDF gratuit.

Coperta Ghidului PDF gratuit.

Veți înlătura astfel într-o mare măsură Frica de dizainăr #2, Frica de dizainăr #3 și Frica de dizainăr #5.

 

II. Începeți să vă familiarizați cu Schițele de amenajare (și în special cu Planul de Amenajare) pentru a le putea folosi în aranjarea propriei locuințe!

Blogul „Lucru și Artă de INTERIOR“ și-a propus încă din start să vă introducă în lumea designului interior exclusiv prin intermediul schițelor de amenajare, iar dorința de a reuși să vă învețe cum să utilizați aceste schițe în interesul dvs. propriu rămâne principala sa misiune

„Lucru și Artă de INTERIOR“ este singurul brand din domeniul <Interior Design> care vă învață, pas cu pas, cum să întocmiți și să folosiți Schițele de Amenajare pentru (re)decorarea propriei locuințe.

Ca urmare, Dizainărul LA INTERIOR vă recomandă să urmăriți:

Schița pentru Planul de Amenajare.

Fiind familiarizați cu schițele de amenajare veți înlătura în mare măsură Frica de dizainăr #4.

 

III. Tot pentru lucrul cu schițe Dizainărul LA INTERIOR vă îndeamnă să urmați ciclul de întrebari și răspunsuri educative „Să ne învingem frica de dizainăr“ care se află în pregătire și va începe în curând pe acest site pe o pagină special dedicată.
Acest ciclu se va derula ca un concurs online periodic cu mici premii pentru cei care răspund corect la întrebări din domeniul Schițelor de Amenajare (prin tragere la sorți sau prin selectarea celor mai bune răspunsuri, după caz).

Participând la concurs veți înlătura pe deplin Frica de dizainăr #4 pentru că vă veți apropia de Schițele de Amenajare într-un mod foarte atractiv.

 

IV. Rețineți că în curând va fi lansat pe acest blog un curs online gratuit – primul dintr-o serie de mai multe cursuri – cu îndrumări și idei de design interior care să vă ajute la (re)decorarea locuinței.
Urmând aceste cursuri veți înlătura în mare măsură atât Frica de dizainăr #1 (pentru că multe soluții veți putea să le găsiți chiar dvs.), cât și celelalte Frici.

Și toate astea nu sunt basme (Surpriză!), ci sunt 4 acțiuni concrete pe care sunteți îndrumați să le faceți!

Loc imaginar de unde Profesorul-Dizainăr LA INTERIOR ar putea începe să predea primul Curs de (re)amenajarea locuinței 🙂

 

Așadar, nu vă fie frică de Dizainărul LA INTERIOR și urmați-i sfaturile! S-ar putea ca acestea să fie exact lucrul de care aveți nevoie pentru locuința dvs.!

P.S.:  Cei interesați de acțiunile LA INTERIOR de familiarizare cu schițele de amenajare pot lăsa mai jos un comentariu cu  „particip“ .

 

2 Responses to Să învățăm de la Dizainărul LA INTERIOR

  1. Margarit Nicoleta spune:

    Particip

  2. mav doru spune:

    particip

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.