Amenajare cu Pantera Roz

"LA INTERIOR" = siglă

Amenajare cu Pantera Roz

Da, chiar așa: o amenajare cu Pantera Roz, celebrul personaj de desene animate! Cum a fost posibil?
Păi, să vedeți!

Poveste de desene … neanimate

S-a întâmplat odată că am fost solicitată să decorez o locuință astfel încât să aibă mult roz.

Am crezut atunci că mi se cere să creez o atmosferă romantică în dormitorul matrimonial, poate și în livingul proprietarilor. Sau, poate, o cameră de fetiță pentru copilul lor. Căci așa se obișnuiește!

Aveam să aflu că nici vorbă de așa ceva! Locatarii apartamentului – și părinți, și copii – erau înnebuniți după serialul cu Pink Panther și voiau ca și locuința lor să amintească, mai ales prin culoare, de năzbâtiosul personaj. Voiau, însă, o locuință modernă, ceea ce ridica oarece probleme în a realiza proiectul interior al casei.

Și atunci mi-a venit o idee, dar nu de design interior pentru locuință, ci o altă idee prin care să reușesc o amenajare pe placul clienților mei: am chemat-o în ajutor la decorat pe însăși Pantera Roz, așa, ca o Surpriză (nr.1). Și iat-o că a venit: „Pink Panther Theme Song“.

Cum a intrat în apartament (dând ușa de perete, bineînțeles), s-a și repezit în camera de zi. Mi-a zis că vrea să punem pe jos parchet roz, să vopsim pereții în roz, să punem covoare roz, perdele roz, de fapt toate textilele ar fi de părere să fie roz, masa și scaunele roz, canapelele și fotoliile tot roz, ba chiar și dulapurile și biblioteca le-am putea vopsi în roz…
I-am spus că așa ceva NU SE POATE!
După îndelungi negocieri, am reușit să obțin de la ea ca în zona de living numai fotoliul cel mare să fie roz siclam – așa, ca un punct de atracție – iar locul rotund de luat masa să fie colorat într-un roz mai spre violet, cam așa cum este sacoul ei pe care îl poartă în unele episoade.

plan camera de ziA acceptat și că nu putem pune parchet roz, dar a cerut, totuși, ca parchetul de lemn masiv să

aibă intarsii colorate cu roz, ceea ce a fost posibil pentru că există destule modele de inserții de parchet colorate; evident că pe locatari i-a costat ceva mai mult lucrarea de montare a parchetului cu model.
Ah! și scaunul de birou a devenit tot roz spre violet!
perete livingAcum, mai liniștit după ce a rezolvat camera de zi, dizainărul de interior Pantera Roz a dat să iasă înapoi din încăpere. Abia acum a observat că ușile batante pe care se intră din hol în camera de zi (sau invers, cum era cazul acum) au geamurile pictate de niște artiști decoratori de interior în 2 culori: una pe roz și una pe bleu; evident că le-ar fi vrut pe amândouă pe roz, dar, apoi, și-a dat seama că picturile reprezintă o pereche, un „el“ și o „ea“, așa cum erau și proprietarii casei.

Ne-am întors, așadar, înapoi în holul de intrare. Și aici a trebuit să ducem, noi doi, îndelungi tratative pentru a nu avea toți pereții colorați în roz, ci doar o mare parte dintr-unul din pereții lungi ai holului. Pentru celălalt perete lung a acceptat ca să fie vopsit parțial în bleu, cu condiția ca lângă el să fie plasată o lampă tronconică cu lumină roz-violet.
perete holHolul lung, așa cum a ieșit în final, îl găsiți descris în amănunt, împreună și cu schița de amenajare a holului modern pe lungime, în articolul „Soluții de Amenajare pentru Holuri-Lăți-Lungilă“.

Din hol am intrat în bucătărie pe ușa cu vitraliu pictat în 3 dungi, dintre care numai una roz, fapt ce a cam nemulțumit-o pe Pantera Roz.perete bucatarieAu nemulțumit-o și mozaicul bleumarin cu alb, și nuanțele mobilierului, și griul metalizat al blatului de bucătărie și al electrocasnicelor … ar fi vrut ca toate să fie roz, dar până la urmă am înduplecat-o să renunțe. În schimb, nu a cedat cu nici-un chip când a venit vorba de faianță: bucatarie faianta rozdegeaba i-am spus eu că faianța roz nu se potrivește acolo, că este puțin din altă poveste … nu am avut ce să-i fac, așa că a rămas faianță roz în această bucătărie modernă, despre care puteți vedea mai multe detalii în „Bucătărie clasică sau modernă?“.

A urmat amenajarea băii. Cum îmi propusesem deja să fie O Baie Luminată, cu o decorare pe albastru bleumarin în contrast cu alb, mi-am zis că trebuie să fiu foarte atentă la intervenția Panterei Roz în amenajare ca să nu repete și cu mine isprava din Surpriza nr. 2: The Pink Panther in „The Pink Phink”.
Din fericire, în baie a reușit să vopsească în roz doar dulapul + masca de lavoar, perdeaua de la cadă și un lampadar, pentru că am reușit să o scot din baie …cada baie … înainte să schimbe marmura/ piatra neagră cu reflexe bleumarin și vineții cu marmură de Rușchița roz și înainte și ca să vopsească în roz corpurile sanitare albe.plan baie cu mobilier roz

Totuși, mi-am propus ca pentru încăperile rămase să fiu mai fermă și să nu-i mai permit invitatului meu să își bage coada roz atât de mult în soluțiile de amenajare pe care le propun.

Nu-i frumos ce-ți place ție, e frumos ce-mi place mie!

Degeaba mi-am propus asta, la camera copiilor n-am reușit pentru că, imediat, cei doi locatari ai camerei, unul de 3 și celălalt de 7 anișori, i-au sărit în ajutor Panterei Roz, așa că aici rozul siclam a devenit culoarea predominantă. paturi copiiTot ce am putut să obțin pentru această cameră a fost acordul de a avea în amenajare și culori secundare, precum galben și bleu, ca și culoarea lemn natur a mobilierului (obligatoriu, însă, lemn de cireș care este, așa, mai spre roz). Ce a ieșit se poate vedea mai bine aici.
usa dubla vitraliu

Mai mulți sorți de izbândă am avut, se pare, în dormitor, căci a fost suficientă vopsirea doar a unui perete în roz, și nici acela în întregime …
perete dormitor… iar în rest au existat doar accente de culoare roz, siclam, roșu-grena și violet (culori înrudite): la lămpițele LED pe șină, la bulinele perdelelor, la cuierașele înserate în oglinda mare (montarea lor a fost o problemă pentru furnizorii de mobilier), la șezutul taburetului, la tablourile de pe pereți. dormitor canapea extensibilaTotuși, a fost necesară și promisiunea fermă a proprietarilor că vor avea grijă să pună în micul acvariu rotund numai peștișori roz!

Și iată-ne ajunși la ultima etapă, decorarea cu plante de apartament, în special în living unde erau multe ferestre. Aici am fost categorică: cei mai potriviți sunt trandafirii japonezi galbeni cu reflexe portocalii!
trandafiri japonezi galbeniAm început să pun un ghiveci cu trandafiri la prima fereastră, apoi l-am adus pe al doilea pentru următoarea fereastră și așa am mers mai departe pe la toate ferestrele. Numai că Pantera Roz a venit fix în urma mea și a schimbat toate florile galbene cu unele roz, exact ca în Surpriza nr. 3: The Pink Panther in „Pink Posies”.
Până la urmă am făcut un compromis: am acceptat să renunț la trandafirii japonezi galbeni și să punem gloxinii roșii cu margini roz, pentru că, din fericire, și mie îmi plac gloxiniile la fel de mult ca și trandafirii japonezi. Dar nu am pus gloxinii lângă toate ferestrele, ar fi fost prea mult, ci numai la două dintre ele.

gloxinii rosii

Acestea fiind stabilite, am încheiat decorarea apartamentului. I-am mulțumit Panterei Roz pentru ajutorul pe care mi l-a dat la colorarea casei ca un adevărat artist decorator de interior și i-am zis că poate să plece înapoi în lumea ei de desene animate.
Răsuflând ușurată, i-am chemat pe stăpânii casei să vadă ce a ieșit. Au părut mulțumiți și m-au întrebat dacă și eu cred că e frumoasă o astfel de casă colorată în roz!? Răspunsul meu a venit prompt:
O casă cu mult roz e frumoasă … dacă vă place!??“
Tu dum
Tu dum
Tu dum tu dum tu dum …

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.